אדמה מוצרי מזון אורגניים

אדמה מוצרי מזון אורגניים

מתמחה ב: דיקור סיני, הומאופתיה קלאסית, רפואת צמחים קלינית, נטורופתיה, אירוודה, אבנים חמות, אירידולוגיה, אקופרסורה, ארומתרפיה, דיקור יפני, דיקור קוראני, הומו טוקסיקולוגיה, הידרותרפיה, הילינג, טווינה, יוגה, סוג'וק, סו טאי, עיסוי הוליסטי, עיסוי משולב, עיסוי נשים בהריון, עיסוי צרפתי, עיסוי רפואי, עיסוי רקמות עמוק, עיסוי שוודי, עיסוי תאילנדי, עיסוי תינוקות, פרחי באך, שיטת ג'הארה, צמחי מרפא סיניים, רפלקסולוגיה, שונישין, שיאצו, רייקי, תזונה סינית

המלצות לצרכן האורגני המתחיל

ברוכים הבאים לעולם המזון והמוצרים האורגנים . נדמה שבתקופה האחרונה הרבה מאד מזכירים את האורגני, שפים בתוכניות בישול, מנחי תוכניות על גבי המסך ומעל גלי האתר, מומחי תזונה, וכן ,גם השכנה מלמטה שעברה להזין את בני ביתה במזון אורגני ומאז אין גבול לאושר שמשפחתה חווה יום יום. הג'ינגלים המושמעים ברדיו בתדירות גבוהה מאד והמזמינים אתכם לקחת חלק בחוויית הקניה של מזון אורגני, גורמים לנו לא אחת תחושה של החמצה. עד לפני כמה שנים היה העולם האורגני נחלתם של מעטים, "מוזרים" , "טבעונים" , "אוונגרד".

רפי רודמן משמש כמדריך לחקלאות אורגנית מזה עשרות שנים. ביניהם עבד כמדריך בארגון החקלאות האורגנית (1992-2009). כמדריך, רפי מלווה חקלאים ותעשיינים בארץ ובעולם בגידול ירקות אורגניים, יצור קומפוסט אורגני, פיתוח תכשירי הדברה לחקלאות האורגנית בפיתוח והרחבת המסחר בתשומות אורגניות. כמו כן, רפי לקח חלק במחקרים וניסויים רבים בתחום. כוותיק בתחום רפי ערך מספר המלצות לצרכן האורגני המתחיל.

מזון אורגני ומוצרים אורגנים הופכים לאחרונה לזמינים ולנגישים לכול.
רשתות של מזון אורגני נמצאות בפריסה ארצית והצרכן הישראלי יכול לבצע קניות של מזון אורגני ומוצרים אורגנים, מקריית שמונה ועד אילת. כל מה שצריך זה לקנות סל, כזה שהולכים איתו לשוק, ולהיכנס לחנות אורגנית. אל דאגה, בחנויות האורגניות אורזים את הקניה לשקיות "סופר" , אבל יש לכם הזדמנות ישירה להשפיע. די לשקיות המעצבנות האלה.
המדפים בחנויות האורגניות עמוסים בשפע כל טוב, והדילמה גדולה, מה קונים ? ואיך חוזרים הביתה עם הרבה מזון ובלי חור בכיס. הנה צרור עצות שיעזור לכם להיכנס לעולם הצרכנות האורגני ואף ליהנות מן השפע הזה, גם אם אמצעיכם מוגבלים מעט.
רצוי להתחיל בקניה של ירקות הסלט.
הסלט הישראלי המסורתי הנקצץ בכול בית דק דק עם שמן זית ולימון יהפוך לפתע לפצצת בריאות, בני המשפחה ידעו להעריך את טעמו של המלפפון האורגני והעגבנייה האורגנית הטעימה והחסה הפריכה והטעימה. הכוסברה, השמיר והפטרוזיליה וירקות העלים אחרים. חביתה מביצים אורגניות טריות, טעימה יותר. זה בדוק! כוס חלב טעים אורגני, גבינה אורגנית . על זה אפשר להוסיף טחינה אורגנית טעימה ויש לנו ארוחה טובה טעימה ומזינה. אפשר להתקדם עם מוצרי הגורן: חומוס, שעועית, עדשים, אורז למיניהם, קמח מחיטה מלאה וקמחים אחרים, המבחר הוא אדיר.

הלחם האורגני
גם הוא מוביל ברשימת המצרכים הבסיסיים, זה הזמן וזה הרגע להחליף את הפיתה מהקמח הלבן עם "הממרח" שאתם שמים בכול בוקר בתיקו של הזאטוט שלכם, בכריך העשוי משתי פרוסות לחם מלא אורגני, מזין ועשיר בטעמים. את הלחם קונים כשהוא טרי ומעלה ניחוח נעים ומיד מקפיאים אותו במקפיא, בכול פעם שצריך, מפשירים כמה פרוסות ומגישים. חישבו על כול כמויות הלחם והפיתות והבאגטים שקנינו והשלכנו לפח למחרת כי הם כבר לא היו טריים. איזה בזבוז!
פירות טריים
אפשר לעלות מדרגה לעבר הפירות הטריים ולהחליף את התפוחים והתפוזים ויתר פירות העונה, בפרי אורגני טעים ומזין. אין צורך לקנות קילוגרמים מיותרים של פירות, קונים מעט, לפי הצורך. מי כמונו יודע את התכונה הישראלית לקנות (במחיר "מבצע") כדי "שלא יחסר" ואחר כך להשליך את הררי המזון והפירות והירקות, שעבר זמנם, לאשפה.
אין כמו פרי אורגני טרי וטעים להפסקת עשר. בכיתה, במשרד או במפעל, רק לחשוב על גלי הקנאה שאתם מעוררים בידידיכם האוכלים פירות רגילים. לרוב, ירקות ופירות אורגנים הם טעימים יותר, לא תמיד. טעמי הפירות והירקות תלויים בזנים השונים. אפשר להתנחם, אין בפרי או בירק האורגני שאריות של חומרי הדברה מרעילים. החקלאים האורגנים מרססים את גידוליהם כדי למנוע התקפות של מזיקים ומחלות. אבל, וזה אבל גדול. הם משתמשים בחומרים ידידותיים ,לאדם, לחי, ולסביבה. חומרים שאינם נספגים ברקמת הפרי וניתן להסירם מקליפת הירק בשטיפה קלה במים.
ירקות ופירות טריים הם עונתיים.
בחורף מחיר הכרוב, סביר ונמוך, לעומתו בקיץ הכרוב יקר. קשה לגדל כרוב בקיץ,הוא נתקף במזיקים רבים. בקיץ השזיפים נמכרים במחיר סביר, קלחי תירס זולים בקיץ ויקרים בחורף. קישואים הם ירק קיצי, בקיץ הקישואים זולים, ובחורף יקרים מאד, ומכאן המסקנה הפשוטה. קונים ירקות ופירות בעונתם ומשלמים פחות.
מתוקים
חליטת תה צמחים אורגני מומתק בסוכר אורגני אמיתי או בדבש יכולים להוות פסגה בשעת מנוחה ומרגוע, ובמקום החטיפים שאנחנו כה מורגלים אליהם, דבר לא ישווה לתמר, גדול, עסיסי, טעים! אורגני כמובן.


אין חוק הקובע שצריך לאכול רק מזון אורגני. אבל , חשוב מאד לאכול כמה שיותר אוכל אורגני. כל אחד לפי אפשרויותיו. נכון! מזון אורגני הוא יקר יותר. צריך לעשות סדרי עדיפות בקניית המזונות. מדפי החנות האורגנית עמוסים בשפע כל טוב, לא צריך לקנות הכול. אפשר לעשות השלמות בחנות "רגילה". בקרב הציבור הישראלי רווחת דעה שהמזון האורגני הוא לצמחונים. זה נכון, צמחונים אוהבים אוכל אורגני. גם אוכלי כל ימצאו בית חם באורגני.
יש בשר ודגים אורגנים.
הם לא נופלים באיכותם מהבשרים האחרים. להיפך, בשר ודגים אורגנים הם ללא חשש של הורמונים או הנדסה גנטית. וגידול בעלי החיים נעשה תוך התחשבות רבה מאד בתכונות החיות ובצער בעלי חיים. זה גם כשר!

ההצטרפות לציבור הצרכנים האוכלים אורגני, מהווה בדרך כלל שלב בהגברת המודעות לבריאותנו ולבריאות המשפחה, לאיכות החיים שלנו ושל הסביבה. אורגני היא שפה, דרך חיים, לומדים להיות אורגנים, זה לוקח זמן, זה דורש מאמץ. למי שלא הכיר, צריך ללמוד את הנושא. קחו את הזמן. כול צעד שתעשו בכיוון יקרב אתכם לחיים פשוטים ואורגנים. זה אתגר גדול.
התוצרת האורגנית הנמכרת בחנויות, מפוקחת, יצרני המזון האורגני עומדים בתנאי פיקוח המתבצע על ידי חברות פיקוח שהוסמכו על ידי המדינה לפקח על ייצור מזון אורגני. זה קבוע ב-"חוק האורגני". אפשר ואפילו רצוי לחפש על אריזת המוצרים את סמל הפיקוח. הפיקוח הוא יעיל והוא מבטיח בסבירות גבוהה מאד שהמוצר שאתם קונים הוא אכן אורגני.
בשונה מן "הסופר" הגדול בו אתם מתקשים למצוא מישהו שיסביר לכם משהו, בחנות האורגנית תמיד תמצאו מישהו שיענה לשאלותיכם, אל תתביישו, פנו למוכר או למוכרת, או סתם פנו בטבעיות לאחד הלקוחות אשר כמוכם, משוטט בין המדפים ושאלו אותו. תקבלו תשובה. זוהי אחוות הצרכנים האורגנים.


זהו, אפשר להזכיר את השימורים האורגנים ואת מוצרי הקוסמטיקה האורגנית, ואת תוספי המזון למיניהם ואת המשקאות הקלים ואת היינות , אבל הרי הגדרנו מראש את עצותינו "לצרכן האורגני המתחיל." אז שתהיה לכם קניה נעימה והרבה בריאות וצרכנות אורגנית נבונה.

חזרה לעמוד מאמרים