משק אורגני המעפיל

משק אורגני המעפיל

מתמחה ב: דיקור סיני, הומאופתיה קלאסית, רפואת צמחים קלינית, נטורופתיה, אירוודה, אבנים חמות, אירידולוגיה, אקופרסורה, ארומתרפיה, דיקור יפני, דיקור קוראני, הומו טוקסיקולוגיה, הידרותרפיה, הילינג, טווינה, יוגה, סוג'וק, סו טאי, עיסוי הוליסטי, עיסוי משולב, עיסוי נשים בהריון, עיסוי צרפתי, עיסוי רפואי, עיסוי רקמות עמוק, עיסוי שוודי, עיסוי תאילנדי, עיסוי תינוקות, פרחי באך, שיטת ג'הארה, צמחי מרפא סיניים, רפלקסולוגיה, שונישין, שיאצו, רייקי, תזונה סינית

שנה חדשה בפתח

לכבוד בואה של השנה האזרחית החדשה התחילה להבשיל הכרובית והחל להציץ ראשה הלבן והצחור, השבוע נקטוף בפעם הראשונה את ראשונות הכרוביות.

גם האפונות הסיניות שלנו ("אפונת השלג") החלו להבשיל ויתחילו לבקר בארגזים.
רצף השתילות נפסק לקראת בואו של הקור החורפי שלא ייתן לשתילים לגדול אם יישתלו עכשיו.
מי שנתן קפיצה יפה השבוע הוא הברוקולי.
הברוקולי הוא צמח ממשפחת המצליבים.
הוא עשיר במינרלים וויטמינים – סידן, חומצה פולית, ויטמין C, ויטמין E, ויטמין K וסיבים תזונתיים התורמים לתפקוד מערכת העיכול.
הוא מכיל מצבור מרכיבי תזונה פעילים ונוגדי חמצון העוזרים לגוף להילחם בסוגים שונים של סרטן.
השיטה הטובה ביותר לבישול ברוקולי על מנת לשמור על מירב הערכים התזונתיים היא באידוי של 3-5 דק' מעל מים רותחים.
חשוב, חשוב, חשוב!!! לא להיבהל מגבעול הבוקולי, שלעיתים נראה עצי וסיבי מבחוץ – אחרי קילוף הקליפה אתם תגלו את גזע הברוקולי שהינו מעדן בפני עצמו.


שבוע נעים לכולם,
צוות השדה :)

חזרה לעמוד מאמרים