תום מור

תום מור

מתמחה ב: דיקור סיני, רפואת צמחים קלינית, טווינה, צמחי מרפא סיניים

השפעות ליחה ולחות ואיך ניתן לטפל בהן

במאמר זה אני מדבר על השפעות הליחה והלחות בגופנו ואיך ניתן לטפל בהן ובמיוחד תמצאו פה המלצות תזונה

יש לכם אף גדוש, נזלת והתעטשויות?

במאמר זה אני רוצה לדבר על מקרים בהם יש עודף של ליחה ולחות בגוף.
אנחנו נמצאים בתקופת האביב, בתקופה זו לחלקנו יש כל הזמן נזלת, התעטשויות, תחושה של כבדות בעיניים ובגוף ועייפות כללית. במקרים קיצוניים יכול להיות גם כאב בפרקים ותחושה של נימול.
הסיבה למצבים אלו היא בדרך כלל הצטברות של ליחה ולחות בגוף אשר יכולה לנבוע מתזונה לקויה, מזג-אוויר וחולשה של הטחול (בראייה הסינית).
הטחול אחראי על המטבוליזם והובלה של נוזלים בגוף, כאשר הוא נחלש גופנו לא מצליח להניע ולפנות את הליחה ולכן אנו מתחילים לפתח סימנים מתגברים של נזלת, כבדות ועייפות ואף כאב.
ניתן לטפל במקרים אלו בעזרת דיקור, צמחי מרפא ותזונה נכונה.
כאשר מגיעים אלי לטיפול אני מאבחן את מקור הבעיה לאחר תשאול המטופל\ת ועל פי אבחנה זו נבחרות נקודות הדיקור וצמחי המרפא. הצמחים ניתנים למספר ימים ואפילו שבועות (כל מקרה לסוגו).

אז מה מומלץ ומה לא מומלץ לאכול?

מומלץ:
מומלץ לאכול יותר חלבון מפחמימות- עדיפות לחלבון מהצומח כמו עדשים, ומאש.
סלק, בטטה, גזר ודלעת טובים לחיזוק הטחול כדי לחזק את יכולת הגוף לסלק את הליחה.
עדיפות לקמח מלא ובמיוחד שיפון, גריסי פנינה, סלרי, רוקט, אורוגולה, בצל ירוק, כרישה, נבטים, שעועית אזוקי, אגסים, תפוחים ירוקים, חומץ תפוחים, לימון וצנון.
דגנים מלאים- אורז מלא, כוסמת, קינואה.
תבלינים- שום, ג'ינג'ר, הל, כמון, ציפורן, מוסקט. תבלינים אלו מחממים ולכן חשוב לצרוך כמות קטנה ואף להימנע במקרה ויש חום (ניתן לזהות לפי צבע הליחה אשר יהיה צהוב חזק או ירוק).
תה ירוק ותה קמומיל.

להימנע:
מוצרי חלב- פשוט להימנע ממוצרים אלו מאחר והם מעודדים לחות בגוף. ניתן לצרוך חלב סויה (אורגנית שלא הונדסה), חלב אורז וחלב שקדים.
סוכרים- להימנע מכל סוגי הממתיקים למיניהם כמו סוכר (חום או לבן), דבש וסילאן. אפשר להשתמש בסטיביה.
פחמימות פשוטות- אורז לבן, קמח לבן, פסטה מקמח רגיל.
מזון קר- מומלץ להפחית בכמות המזון והשתייה הקרה אשר אתם צורכים. ניתן לצרוך ירקות אשר חוממו מעט במים או באידוי.
פיצוחים- להימנע מפיצוחים, בעיקר מקשיו ובוטנים. ניתן לצרוך אגוזי מלך ואגוזים ברזילאים אך בכמות קטנה מאוד.

סיכום
ניתן לראות שיש שילוב של מספר דרכים על מנת לטפל בבעיה זו. החשיבות כמו תמיד היא התמדה בטיפולים לזמן שהוקצב ע"י המטפל/ת ובמיוחד כאשר מדובר בשינויים בתזונה.
המלצה שלי היא כאשר מנסים שינויים בתזונה, לקחת את התהליך הזה לאט לאט ואין שום צורך לעשות זאת בבת אחת וכן יש לתת לגוף להתרגל לשינוי הזה.

חזרה לעמוד מאמרים